recept: Akácos palacsinta, Kifőzde
Akácos palacsinta
(egérke)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

kb. 50 akácvirág szárastól,
1 l tej,
5 tojás,
60 dkg rétesliszt,
zsír, só, cukor



A virágot időben szedjük le, mikor még a méhecskék nem kajáltak ki belőle minden finomat. Ha még csak kezdenek kinyílni a bimbócskák, akkor a legjobb időben érkeztünk. Tiszta helyről szedjük, ne legyen poros, sáros. Ha bogaras, ne szedjük le. Mosni nem ajánlott, legfeljebb a szárát, mert kimosná a virágból a virágport, és akkor már az íze nem az igazi.

Először készítsük össze a palacsintatésztát, ami az alapanyagok összekeveréséből áll: habverővel simára keverjük a tojásokat kevés hideg tejjel, majd további erőteljes keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Ha már teljesen sima sűrű a ragacs, hozzákeverünk annyi tejet, hogy krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Tegyük félre egy órára, hogy a liszt jól megszívhassa magát. Ezután, ha szükséges, be kell állítani a híg nokedli (vagy csurgatott tészta) sűrűséget további kis liszt- vagy tejadagok hozzákeverésével.

Egy serpenyőben jó sok olajat hevítünk, a virágokat száránál fogva megmártjuk a tésztában és beletesszük a forró olajba. Tegyük oda, ahova a tészta csöpögött, akkor nem kell folyton horgászgatni a pici égett tésztácskákat, még megkeserítik nemcsak az olajat, de ezzel az életünket is. Ha a virág kicsi, egy oldalán is elég sütni, ha nem lepi el az olaj, meg kell fordítani. Süssük világosbarnára, és szedjük ki papírtörlőre, hogy az olaj kicsit lecsöpögjön róla. Porcukorral bőven megszórva, melegen tálaljuk. Elképesztően finom, csodás étel egy jó bableves vagy gulyás után.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: palacsinta
 bodzás palacsinta
 almás palacsinta

Forrás: Anyósom receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.09.03. Utoljára frissítve: 2013.05.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:05:38 - 1.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez